Kännykkään, tablettiin tai tietokoneelle näppäilemällä peltolohkot.fi -tunnuksen päästään sovellukseen, josta löytyvät peltolohkot kätevästi.
Ohjelma on juuri päivitetty käyttämään tuoreinta Maaseutuviraston peltolohkodataa.
Pellolla kulkija näkee nyt huhtikuussa 2015 päivitetyt peltolohkotiedot.

Juha Mäkelä ja Jaakko Koskenkorva ovat tehneet miehen työn. Kartta-aineiston lataaminen on nyt helppoa kuin heinänteko.
Mikä on peltolohkot.fi?
Peltolohkot.fi sivuilla käy pieni, mutta uskollinen joukko. ”Kävijöitä on päivässä satakunta. Suuri osa tulee Maaseutumedian kautta”, sanoo Jaakko Koskenkorva, sovelluksen datan luoja.
Julkisen kartta-aineiston lataaminen on kaikille ilmaista.
Käytännössä traktorin hyttiin ei tarvitse kantaa enää paperikarttoja tai soitella ajo-ohjeita. Lohko löytyy Peltolohkot.fi -sovelluksesta varsin kätevästi. Tarvitaan tilatunnus ja kyseisen lohkon numero.
Kännykän paikkatietokursori näyttää, kun pellonkulma lähestyy.
Vinkkejä peltolohkot.fi -käyttäjälle
”Tilatunnuksen antamisen jälkeen sovellus tekee linkin tyyliin http://peltolohkot.fi/#123456789. Tämän voi tallentaa suoraan kirjanmerkiksi tai lähettää vaikka urakoijalle”, Jaakko Koskenkorva.
”Yläpalkista voi klikata lohkot, onka jälkeen ruudule ilmestyy kaikki tilan lohkot. Lohkoa klikkaamalla pääsee lohkon tietoihin suoraan”.
Viime syksynä ilmestyneen sovelluksen toinen tekijä ja idean isä on Juha Mäkelä, Proagrian kasvintuotantoasiantuntija.
Koskenkorva kertoo, että tuotetta kehitellään edelleen ja ideoita ja parannuksia otetaan vastaan osoitteessa www.11latoa.com/fi
Sovellus on edelleen ilmainen. Olkaa Hyvät!
Tästä pääset artikkeliin, jossa sovellus esiteltiin.
Kommentti
Ilmaista työtä kaikkien hyväksi
Jaakko Koskenkorvan kehitystyö lähti Juha Mäkelän ideasta. Mäkelä on Proagrian palveluksessa ja näki tällaisen palvelun tarpeellisuuden. Koskenkorvalaiset miehet käärivät hihat ja tekivät työn, jota moni kiittää.
Maaseudulla tuppaa olemaan paljon innovatiivisia ihmisiä, jotka tekevät asiat notkeammin kuin virallinen taho.
Peltokarttasovellukselle on povattavissa laajaa menestystä. Se helpottaa käytännön peltohommia. Jaakko Koskenkorva kehittää palvelua eteenpäin. Osallistukaa kehittelyyn omilla ajatuksillanne.
1 Kommentti
Jo tuo ns. alkuperäinen versio oli todella kätevä, pisteet siitä! Nimim. Emäntäkokelas ei maanäytekairan kanssa eksynyt kertaakaan naapurin pellolle, kiiton tämän sovelluksen 🙂
Lohkotietoja olisin kaivannut näytteitä ottaessa, mutta nyt alkaa olla täydellinen paketti kasassa!
Kiitos!