Maaseutumedia
facebook twitter rss
  • Etusivu
  • Tekniikka
  • Karjatalous
  • Peltoviljely
  • Arkisto
  • Mikä MaaseutuMedia?
  • Yhteystiedot
20150213-_DSC6206
Ruoka 0

Eduskunnan ruokala tarjoaa suomiruokaa

Hannu Koivisto · 19.2.2015

Eduskunnan ruokalan interiööri on kaunista 30-luvun arkkitehtuuria. Ruoka on tarkoitettu ravitsemaan kansakunnan lainsäätäjiä.

Kansanedustajat kun edustavat kansaa, heillä on myös varsin tavalliset ruokailutottumukset.

Kati Suomalainen on myös kylläisenä tyytyväinen.

Myös ravintolan esimies Kati Suomalainen on kylläisenä tyytyväinen.

Syökö kansanedustaja suomalaista ruokaa?

Eduskunnan Amica-ravintolan esimies Kati Suomalainen kertoo ruokalistan tekemisen olevan tarkoin harkittua.

”Meillä on yksi ruokalistavastaava”, Suomalainen sanoo.

Eduskunnan ruokalassa työskentelee 12–13 henkilöä. Annoksia kuluu päivässä 400–500.

”Ruoka on pääosin suomalaista, joskus broileri tulee ulkomailta.”

Ruuan raaka-aineet tulevat sopimustoimittajilta ja ruoka valmistetaan pääosin itse, paitsi lihapullat, jotka tulevat valmiina. Kaikki mitä ehditään, tehdään itse, myös leipomukset.

Amica-ravintolaa pyörittä Fazer Food Services on linjannut, että vähintään 80 prosenttia lihasta on aina kotimaista alkuperää.

”Jos hinta, laatu ja saatavuus mahdollistavat, 60-70 prosenttia kaikista raaka-aineista on suomalaista. Vastulliseen toimintaan kuuluu, että käyttämämme raaka-aineet ovat jäljitettävissä”, sanoo ravintolapäällikkö Tiina Hårdh.

Muikkuja, makkaraa, lihapullia ja hernesoppaa

Kalaruuista yksi suosituimpia on paistetut muikut. Torstaisin tarjolla on tietysti hernekeittoa ja pannukakkua. Poikkeusta ei tee edes laskiaisviikko. Silloin hernekeitto on lautasella kahtena päivänä.

Edellinen viikko oli lempiruokaviikko. Kansanedustajat saivat äänestää viikon ruokalistan sisällön.

Ruokalistalla on tarjolla usein teemaruokaa. Vaikka puhe- ja aivotyöläiset puhuvat mieluusti kevyestä ruuasta, makkararuuat pitävät pintansa. Makkarat tulevat nyt HK:lta ja Votkinilta.

”Kun kokoukset venyvät iltaan, seitsemän jälkeen pitää iltapalaksi olla aina makkaraa”, Kati Suomalainen sanoo.

Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko tykkää eduskunnan ruoasta. Eritysimaininnan hän antaa ystävälliselle henkilökunnalle. MInisteri ei ehtii murkinoimaan vasta iltasella. Silloin maistuu suomalainen ruoka ja erityisesti keitot. T "Ruokalassa on evästä erikokoisille mahoille, kevyttä ja raskasta."

Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko pitää eduskunnan ruoasta. Erityismaininnan hän antaa ystävälliselle henkilökunnalle. Ministeri ehtii murkinoimaan vasta iltasella. Silloin maistuu suomalainen ruoka ja erityisesti keitot.

Tavallista laitosruokaa

Mätin itsepalvelulinjastolta lautaselle chili-jauhelihatortillan, tomaattisalsaa, kermaviiliä, salaattia ja leipää. Lasiin kylmää maitoa.

Vaimeat makuelämykset murjoin alas kahvilla, kuten tapana on. Jäätelön olisin ottanut jälkiruuaksi, jos olisin hoksannut.

Ruoka ei ollut tavallista työpaikkaruokalaa kummempaa, mutta puitteet kauniissa ruokalassa kuitenkin korvaavat makuhermojen hellimisen. Kansakunnan kynttilöiden bongaaminen on hienossa miljöössä jo sinänsä puoli ruokaa. Henkilökunta oli erittäin palvelualtista ja ystävällistä.

Ministeri Paula Risikko sanoo kahvikupin ääreltä, ettei päivällä yleensä ole ruokailuun aikaa. Tiukat työpäivät eivät anna mahaa turvottavalle mässäilylle sijaa.

”Ruokalassa on evästä erikokoisille mahoille, kevyttä ja raskasta”, Risikko kehuu.

Ruokasali remonttiin

Eduskunnan ruokala koki edellisen remontin 2007. Silloin uusittiin kylmälaitteita ja keittiökalusteita.

Maaliskuun 13. päivä aloitetaan restaurointiprojekti, jossa ilmastointia uusitaan ja reliefejä sekä kattomaalauksia puhdistetaan ja restauroidaan.

30-luvun ilme säilyy liki 100-prosenttisesti entisellään.

”Kyseessä on hillitty face-lift”, sanoo eduskunnan apulaistiedotuspäällikkö Rainer Hindsberg.

Eduskunnan duunarit marssivat jatkossakin vatsa suomalaisella makkaralla täytettynä.

Eduskunnan ruokalaKansanedustajasuomiruokaa

Hannu Koivisto

Voisit tykätä myös näistä

  • 20150320-_DSC9934 Pääkirjoitus

    10 käskyä rakentavaan maatalouskeskusteluun

  • 20150313-_DSC8986 Ruoka

    Kyrö Distillery ruisviski – tarina menestyksestä

  • 20141017-_DSC0825-2 Maaseudun persoona

    MunaEggspress: ”Kauppa myy epäreilua ruokaa”

Ei kommentteja

Vastaa Peruuta

Avant Junkkari

MaaseutuMedia suosittelee

  • 20150128-_DSC4019

    Maidon hinta ratkaisee perheen toimeentulon

    29.1.2015
  • HDR navetta small

    300 lehmää eikä yhtäkään työkonetta – ”Urakointi perustuu luottamukseen”

    29.1.2015
  • Päivi sytyttelee oven pielen kynttilöitä. Pihalla on toiset kynttilät. Kun ne alkavat hiipua, Päivi tietää haudalla olevien kynttilöiden olevan myös hiipumassa. Jukan haudalla kynttilät pidetään palamassa koko ajan. "Jutella en haudalla osaa, koska sieltä ei saa vastausta".

    Puolison kuolema yllätti

    30.12.2014
  • Veikko Tuominen

    Viljelytuet– Veikko vastaa

    30.12.2014
  • Kun vasikka luottaa hoitajaansa, se äityy hyvinkin tuttavalliseksi.

    Valehteleeko eläinkuva?

    22.12.2014
  • 20100429-_JPE4049

    Sikakuvat voi tehdä kahdella tavalla

    16.12.2014
  • Hytin boksit

    Lohkon pinta-alan mittaus, Osa 1

    13.12.2014
  • Ruokintakaukalo

    Uusi katastrofi: Pysyvä nurmi

    29.11.2014
  • Suosituimmat
  • Kun vasikka luottaa hoitajaansa, se äityy hyvinkin tuttavalliseksi.

    Valehteleeko eläinkuva?

    22.12.2014
  • 20100429-_JPE4049

    Sikakuvat voi tehdä kahdella tavalla

    16.12.2014
  • Kuusivuotias Timo on Pontuksen kaveri.

    Kaukasiankoira on laumanvartija, jota susikin pelkää

    15.2.2015
  • 20150331-_DSC1338

    11 300 euron sanktiot 4 millistä

    1.4.2015
  • Veikko Tuominen

    Viljelytuet– Veikko vastaa

    30.12.2014
  • Hannu Koivisto says: Ei ollut. Olen joutunut tuohon kysmykseen vastaamaan monesti. En huomannut kok...
  • Hannu Koivisto says: Niin oliko tämä aprillipila vai ei?...
  • Hannu Koivisto says: Tämä artikkeli oli yhden viljelijän tapaus. Palaan Mavin näkökulmaan myöhemmin...
  • Jutta says: Miten Orpo tai MMM:n ylitarkastaja suhtautuivat asiaan ja veivät sitä eteenpäi...
  • Mikko Manninen says: https://noppa.lut.fi/noppa/opintojakso/bk50a0200/.../mittatoleranssit.pdf j...
traktori Pysyvä nurmi luomu GMO geenimuuntelu peruna Puimuri tehotuotanto maatalous Lypsyrobotti väderstad moto Sika pöttinger VasikkaPhone massey ferguson pikkuharmaa kasvinsuojelu

SEURAA FACEBOOKISSA

Tagit

geenimuuntelu GMO luomu Lypsyrobotti maatalous moto peruna Puimuri Pysyvä nurmi pöttinger Sika tehotuotanto traktori väderstad
  • Arkisto
  • Mikä MaaseutuMedia?
  • T-Ford vie pohjoiseen
  • T-Ford vie pohjoiseen
  • Yhteystiedot

© 2014 MAASEUTUMEDIA