Maaseutumedia
facebook twitter rss
  • Etusivu
  • Aihealueet
    • Arkistosta nostettua
    • Bioenergia
    • Biotalous
    • Eläinsuojelulaki
    • Eläinten ruokinta
    • Erikoiskasvit
    • GIF – kuva-animaatio
    • Halpuutus
    • Hevoset
    • Hullu juttu
    • Huolto
    • Hyvinvointi
    • Ite-Taide
    • Karjatalous
    • Klubi-artikkeli
    • Kolumni
    • Konekauppa
    • Konekilleri
    • Kotieläintalous
    • Koulutus
    • Kulttuuri
    • Kuvareportaasi
    • Lukijablogi
    • Lähiruoka
    • Luomu
    • Luonnonsuojelu
    • Lyhyet erikoiset
    • Maaseudun nuoret
    • Maaseudun palvelut
    • Maaseudun persoona
    • MaaseutuMedia suosittelee
    • Maatalouden naiset
    • Mainos
    • Metsä
    • Murresanakirja
    • Muut lehdet
    • Pakina
    • Peltoviljely
    • Pienet erikoiset
    • Pääkirjoitus
    • Rakentaminen
    • Ruoka
    • Talous
    • Tapahtumat
    • Tekniikka
    • Ulkomaat
    • Urakointi
    • Uutiset
    • Uutispommi
    • Vieraskolumni
    • Viljelytuet 2015
    • Viranomaistarkastukset
    • Wanha talo
    • Wanhat koneet
    • Ympäristönsuojelu
    • Yritysblogi
  • Arkisto
  • MaaseutuMedia on maaseudun äänenkannattaja
  • Yhteystiedot
  • Klubi
    • Liity Klubin jäseneksi
    • Klubi-artikkelit
  • Kirjaudu sisään
Lähiruoka, Suomalainen ruokatuotanto 0

Laidun Hereford on moderni nettiruokakauppa on helppoa kumppanuutta

Hannu Koivisto · 22.4.2022

Laidun Hereford nettiruokakauppa on uusi ja uudenlainen verkkokauppa, joka avaa maaseudun tuottajille mahdollisuuden tuotteidensa myynnille. Nettiruokakauppa tarjoaa helppoa ruuan välitystyötä.

Verkkokauppa palvelee myös Laidun Hereford lihaleikkaamon rahtityötä. Yrittäjä Jussi Harju puhuu kumppanuudesta ja yhteistyöstä ruokatoimijoiden kesken.

http://www.maaseutumedia.fi/laidunherefordin-uusi-lihan-rahtileikkaamo/

Laidunhereford markkinoi laatulihaa verkkokaupassa.

 

Logistiikka on valmis—karsinasta kattilaan

Nettiruokakauppa tarjoaa ruuan välityspalvelua. Jokaisella ruuan tuottajalla on mahdollisuus kasvattaa omaa brändiä.

Laidun Hereford tarjoaa lihan leikkauksen, välityspalvelun ja logistiikan.

Yrityksellä on oma lihaleikkaamo Kauhajoella, jossa valmistetaan kaikki lihatuotteet ja -jalosteet.

Lihatuotteet voidaan tehdä haluttuina leikkoina, palvina, säilykkeinä tai vaikka hampurilaispihveinä.

Pohjalaisia tuotteita on verkkokaupassa tällä hetkellä noin 70 marjoista lihaan.

Keskusvarastosta automaattijakelu vie ruokaa jokaiseen suureen kaupunkiin, jopa kahdelle miljoonan ihmisen kotiovelle.

Tuotteet pakataan ja viivakoodataan, josta ne lähtevät runkokuljetuksina Vantaan keskusvarastoon. Keskusvarastosta automaattijakelu vie ruokaa jokaiseen suureen kaupunkiin, jopa kahdelle miljoonan ihmisen kotiovelle.

Tuotteet voidaan toimittaa joko Kauhajoelta tai Vantaan keskusvarastolta myös kivijalkakauppoihin ja ravintoloihin.

Tuotteilla on kolme eri lämpötilavaihtoehtoa kuljetukselle, huoneenlämpö, jääkaappilämpö ja pakastekuljetukset.

Jussi Harjun 1200-kiloinen sonni takaa bisneksen jatkuvuuden.

Rahtityötä kumppaneille

Laidun Herefordin yrittäjät, maanviljelijät Jussi Harju ja Jyri Tanner korostavat, että systeemi on helppo.

”Tämä ei ole pois marketeista, koska marketteihinkin voidaan ruokaa toimittaa tehokkaasti. Tämä on sitä kaivattua suomalaisen virtaviivaista ruuan suoramarkkinointia. Ja helppoa”, Jussi korostaa.

Yhtenäinen viivakoodaus on välttämättömyys.

Yhtenäinen viivakoodaus on tvälttämättömyys.

Kun tuotteet tulevat samalla koodilla, kaupanteko on tehokasta ja sujuvaa.

Jussi Harjun idea on, että jokainen voi myydä omalla tuotemerkillään tuotteitaan, tuottaja maksaa pienen korvauksen varastoinnista. Laidunhereford ottaa provision myynnistä, markkinoinnista ja logistiikasta, mutta ostaja maksaa rahdin kotiovelleen. Kaikki hyötyvät kumppanuudesta.

Omalla pakettiautolla tuotteiden jakamisesta Jussilla on kokemusta. Hän jakaa viikoittain pakettiautollaan tuotteita ympäri  Pohjanmaata. Jakaminen vie rutkasti aikaa ja kiireinen monialayrittäjä miettii joskus onko omalla autolla jakamisessa mitään järkeä.

Lihaleikkaamon hampurilaisuunista saadaan satoja tuotteita lyhyessä ajassa ulos. Maalaus: Niina Myllymäki.

Laidun Hereford lihaleikkaamon kapasiteetti ei ongelma, mutta riittääkö elukat?

Lihaleikkaamo valmistui juuri koronan kynnyksellä kolme vuotta sitten. Investointi oli mittava, eikä se päässyt vauhtiin alkuaikoina. Jussi sanoo, että nyt tilanne näyttää positiivisemmalta.

Leikkaamossa kyetään leikkaamaan 400 nautaa vuodessa. Yhden viikonlopun aikana leikkaamon ovesta tuli tuhat kalkkunaa trukkilavoilla sisään. Valmiit tuotteet tulivat pakattuina ja koodattuina ulkona odottavaan jäähdytyslaitteilla varustettuun puoliperävaunuun.

”Yhteen lihalaatikkoon mahtui yksi iso kalkkunakukko. Siitä voit päätellä paljonko kuormalavoja oli”, Jussi kertoo.

Lihan leikkauspalvelu on monen liha-alan yrittäjän pullonkaula.


Toimittajalta

Miksi myydä halvalla

Suomen ruuan suoramarkkinoinnin ongelma on volyymi.

Maaseutumedian isännällä, Hannu Koivistolla on pitkäaikainen farmaritausta ja 25 vuoden journalistitausta.

Suomi on yhtä iso maa, kuin Saksa tai Italia, mutta ihmisiä Suomessa on kymmenesosa. Pietarissa on saman verran kuluttajia kuin koko Suomessa.

Toinen ongelma mikä on pesiytynyt tuottajien korvien väliin: Miksi pitäisi myydä halvalla hyvää? Oikea hinta luo mielikuvia laadusta.

Kolmas ongelma on suoramyyjien yhteistyön vähäisyys. Kumppanuutta tarvitaan enemmän.

Verkkokauppa on erinomainen ja toimiva, aloittelijakin pääsee myymään tuotteitaan ilman kommelluksia.

Neljäs ongelma on liian halvalla myyminen. Tuotteella pitää olla oikea hinta, joka luo oikeanlaisen mielikuvan. Jos Oltermanni juustokiloa myydään marketissa neljällä eurolla, suoramyyjä ei vastaavaan kykene.  Juustokiloon tarvitaan liki 10 kiloa maitoa, neljän euron arvosta.

Verkkokauppa on erinomainen ja toimiva, aloittelijakin pääsee myymään tuotteitaan ilman kommelluksia.

Oltermannia myydään alennuksessa raakamaidon hinnalla. Joku ottaa puseroonsa.

Artikkeli tehty yhteistyössä Laidun Hereford kanssa.

 

Jussi HarjuLaidun HerefordNettiruokakauppa

Hannu Koivisto

Voisit tykätä myös näistä

  • Suomalainen ruokatuotanto

    Suomalainen Frex-peruna valloittaa Euroopan Michelin-ravintoloita

  • Suomalainen ruokatuotanto

    Suomen maatalouden kriisistä uusi dokumenttielokuva

  • Suomalainen ruokatuotanto

    Onko ABC liikenneasemasta tulossa lannanhajuaravintola — Alueen asukkaat ja maatilat pelkäävät ongelmia

Ei kommentteja

Vastaa Peruuta

MaaseutuMedia suosittelee

  • Kenen asialla olet, Suomen kallein citypoliitikko Ville Niinistö?

    28.12.2021
  • Elämä puolison kuoleman jälkeen

    10.5.2021
  • Eläinsuojeluvalvonta – miten varautua?

    9.1.2021
  • Absurdi eläinvalvontatuomio — ehdollista vankeutta ja 300 000 euron menetykset

    3.10.2020
  • Elämäni farmarina — maajussin testamentti

    22.8.2020
  • Vapaaporsitus yllätti positiivisesti: 33 vieroitettua porsasta vuodessa — Mieluummin virikkeitä kuin antibiootteja

    26.6.2020
  • Sianlihan tuottajahinta saa Saksassa tukea

    5.4.2020
  • Antti, nuori sikafarmari teki uuden sikalan

    9.1.2020
  • Suosituimmat
  • Valehteleeko eläinkuva?

    23.8.2017
  • Kaukasiankoira on laumanvartija, jota susikin pelkää

    15.2.2015
  • Kaksi turverekkakuormaa vastaa 800 tuulivoimalan sähköntuotantoa yön yhden tunnin aikana

    18.1.2021
  • Suomalaisprofessoreiden tutkimusraportti toteaa IPCC:n raportin täysin virheelliseksi

    9.8.2019
  • Sikakuvat voi tehdä kahdella tavalla

    16.12.2014
  • Mike says: Mistä tiedät tämän? Olen kuullut, että Kolgan puheissa on paljon totuutta....
  • Matti Järvinen says: Seuraavaksi tulee jääkausi, ihan kun muutama vuosikymmen sitten. Uhkana oli ta...
  • Ar says: Napakymppi!!!!!!...
  • Katja Pitkänen says: Emakkohäkki, porsaiden kuohinta ilman puudutusta, sähköpiiskalla ajo, ulkoilum...
  • Ari Kanerva says: Hieno kirjoitus. Valitettavan ajankohtainen juuri nyt, kun maataloutta ajetaan...
Mavi Pysyvä nurmi luomu Turve Maataloustuet Maaseutumedia Eläinsuojelulaki MTK Mikko Hakola traktori Afrikkalainen sikarutto Eero Vilokki Konekilleri GMO Timo Äijö maatalous Vapaaporsitus Veikko Tuominen

SEURAA FACEBOOKISSA

Tagit

Afrikkalainen sikarutto Eero Vilokki Eläinsuojelulaki GMO Konekilleri luomu Maaseutumedia Maataloustuet Mavi Mikko Hakola MTK Pysyvä nurmi traktori Turve

© MAASEUTUMEDIA