Suomalaisen ruuan menestys on ollut maailmanlaajuista.
Jukolan Juuston Aito Cheddar voitti oman juustosarjansa ja sai toisen palkinnon kokonaiskilpailussa.
Atrian sopimustilan, karvialaisen Hautakorven tilan suomalainen naudan pihvi valittiin maailman parhaaksi pihviksi 400 pihvin joukosta.
Artikkelikuvassa Esko Hautakorpi.
”Huippufiilis — pointti ehkä ruokinnassa”
Esko Hautakorpi tuottaa Atrialle nurminaudan lihaa. Hautakorven tilan nurminaudan ulkofileepihvi kruunattiin maailman parhaaksi World Stake Challenge -kilpailussa Irlannissa.
Kaksi seuraavaa sijaa menivät Australiaan. Australialainen liha oli maissilla kasvatettua.
Dubliniin Atrian yhteisyökumppani JN Meat International lähetti Hautakorven ayshire-rotuisen ruhon. Kisassa oli mukana 400 pihviä 23 maasta.
Esko Hautakorpi kasvattaa tuhatkuntaa nautaa tilallaan Karvialla Pohjois-Satakunnassa.
Naudat kasvatetaan ternistä teuraaksi tilalla. Ternimaidolla juotetut vasikat tuodaan tilalle, jossa ne kasvatetaan teuraskypsiksi.
Karja saa oma tilan nurmirehua jossa on mukana pieni osa kokoviljasäilörehua valkuaistarpeen tyydyttämiseksi. Nurmen osalta Hautakorven 450 hehtaarin pinta-ala on omavarainen.
”Huippufiilis. Isompikin mies herkistyy maailmanmestaruudesta”, 45-vuotias Esko Hautakorpi kertoo voittotunnelmistaan. ”Pointti on varmaan ruokinnassa.”
Atria Suomen lihaliiketoiminnan johtaja Markku Hirvijärvi sanoo suomalaisen pihvin voiton olevan jo kolmas perättäinen. ”Kolme kertaa on osallistuttu”, Hirvijärvi naurahtaa.
Lue lisää: https://worldsteakchallenge.com/live/en/page/winners-2021
”Se on siinä” — Aito Cheddar maailman toiseksi paras juusto
Espanjan Oviedossa järjestetyssä maailman kovimmassa juustokilpailussa Jukolan Juuston Aito Cheddar juusto tuli kokonaiskilpailussa toiseksi. Leivonmäellä valmistettu Jukolan Cheddar voitti oman sarjansa.
Kilpailussa oli mukana 4000 juustoa 45 maasta.
Tanskalaiset juustomestarit ihmettelevät miksi suomalaisen juuston prosessissa tarvitaan niin vähän juoksutetta. ”Syy on suomalaisen maidon puhtaudessa”, juustomestari Markku Liias kertoo. Markku Liias on maailmalta oppinsa saanut juustomestari.
Juustomestari sai käsiinsä myös Suomen Juustonvalmistajain yhdistyksen Vuoden juustoteko -palkinnon.
Cheddarin valmistukseen tarvittava maito tulee Markun veljen, Pertti Liiaksen lähitilalta suoraan aamulypsyltä mahdollisimman tuoreena. Tuoreelle aamumaidolle ei tarvitse kuin näyttää hapatetta ja prosessi lähtee käyntiin. Jukolan Juusto käyttää luonnollisia ainesosia ja hapatetta.

Markku Liias on juustomestari, jolla on myös markkinointitaitoja. Yritys panostaa someen perinteisen mainonnan sijasta.
Toimittajalta
Suomi on ruuan ihmemaa maailmalla

Maaseutumedian isännällä, Hannu Koivistolla on pitkäaikainen farmaritausta ja 25 vuoden journalistitausta.
Suomi on maailman pohjoisin ja ehkä puhtain maatalousmaa. Suomessa maatalousyrittäjien osaaminen, sitkeys ja ahkeruus on palkittu useasti. Mutta ei taloudellisella menestyksellä.
Suomalainen ei osaa jalostaa mainetta ja brändiä rahaksi.
Nurminauta ja tuore lähimaito olivat maailman parhaan pihvin salaisuus.
Jukolan Juuston cheddarin menestyksessä piilee myös maidon puhtaus, hygieeninen prosessi ja kova ammattitaito
Yrittäjyys on intohimo. Mensetystä on vaikea muuttaa rahaksi Suomessa. Jukolan Juustolla on nyt kova draivi päällä. Kaupoilta eikä kuluttajilta ole varmaan jäänyt huomaamatta maailmanmestaruus.
Italiassa arvostetaan ruokaa. Atrian pihvit ovat siellä nyt korkeinta premiumia. He haluaisivat enemmän kuin vuosittaisen miljoonan kiloa suomalaista naudanlihaa. Mutta pitäähän suomalaisillekin jotain jäädä.
http://www.maaseutumedia.fi/jukolanjuusto-tekee-aamumaidosta-aito-cheddar-juustoa/
Ei kommentteja